måndag 8 februari 2010

Key West balsam för själen



Vår resa mot USA började mindre bra kan man säga...Snökaoset har ju ställt till det ganska bra för SJ.
Just därför hade Peter stenkoll på banverkets hemsida under hela natten innan vi skulle åka och hade dessutom varit på SJ och hört om det var några problem med tågen från Sundsvall. Han fick då till svar att det skulle inte vara några problem, tåget skulle stå inne på stationen redan kvällen innan.
30 min innan avgången 05.08 var vi på plats och väntade på att få stiga på tåget, ingen försening visades på skärmarna.
När vi satt oss på tåget så tog det 10 min efter avgång innan det kom ett utrop om att det var problem i Söderhamn och att vi snart skulle få mera info. Redan då blev vi nervösa och började att prata om andra sätt att ta sig ner till Arlanda. Men personalen fortsatte att strula på tills en annan passagerare som också skulle till Arlanda blev förbannad och började skälla. När vi fick reda på att tåget skulle ta en omväg via Änge så krävde vi som skulle till Arlanda en taxi vilket SJ vägrade. Det tog ända tills efter o6 SJ gick med på att ordna en taxi och då betalade dom endast resan till Gävle. Det kom en taxilimo och hämtade oss 5 som skulle till Arlanda.
Vi som hade tänkt sova på tåget fick istället sitta som på nålar hela vägen. Peter ringde både KLM och reseförsäkringen för att se vad vi kunde göra. KLM hjälpte oss jättebra och förklarade vilken tid vi senast kunde vara på plats för att hinna med planet. Dom fixade våra boardingpass och VIP acess vid säkerhetskontrollen och småjoggade med oss hela vägen. Våra resväskor fick följa med taxichaffisen tillbaks till Sundsvall eftersom vi inte hann till flygplatsen 40 min innan avgång. Så det blev att trycka in så mycket som möjligt i handbagagen. Kvar vid säkerhetskollen blev tyvärr alla vätskor över 100 ml som i stressen blev kvar i våra handbagage som min nya Lumne glitterbodylotion som jag sörjer lite fortfarande. Var minst några hundralappar som for i soptunnan bara där. Sista biten med taxi från Gävle fick vi dela på 5 på 500 kr var. Men det var det värt eftersom vi hann till gaten 10 min innan planet taxade ut.

Nu är vi i Key West och har det något så otroligt underbart, vi tog en hyrbil hit från flygplatsen. Trodde att vi skulle få en liten ekonomi bil men fick en stor chrysler med plats för 8 pers.
Hotellet och vädret kan inte bli bättre, vi är så lyckliga över att vi hann med planet och får uppleva en sådan här resa.

Kraam på er


4 kommentarer:

  1. Svettigt värre (både med resan till Arlanda och i Key west kan jag tänka mig...). Njut nu av en välförjänt semester och sola lite åt oss blekfisar också. Hälsa Peter! KRAM på er

    SvaraRadera
  2. Shit vilken start! =P
    Ser fram emot en massa bilder hihi.. SKöt om er! KRamar

    SvaraRadera
  3. Men alla frusna svenskar sitter ju och väntar på en uppdatering! Hur har ni det, hur mår ni?

    Hoppas att ni har det aldeles så där underbart som det verkar.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Uppdatering kommer ikväll på hela resan:-) Har inte haft tillgång till bra och biligt internet. Kraam på er

    SvaraRadera