tisdag 11 maj 2010

En sväng till bb och förlossningen...

Idag blev jag lite rädd när jag var på stan med Alex..Skulle gå på toaletten och när jag var klar och reste mig kändes det som jag fortsatte och kissa. Sa till Alex inte kan det vara vattnet som gick redan nu jag är ju bara i vecka31+3 dagar. Både hon och jag sa näe det kan det inte vara så fortsatte vi att gå på stan. Efter ett tag gick vi på tant Anci när vi skulle gå därifrån så gick jag en till sväng på toa. När jag var klar och reste mig upp så kändes det som vatten som rann längs mina ben, då blev jag rädd. Sa till Alex att nu måste jag nog ringa och rådfråga på förlossningen. Tjejen på förlossningen trodde inte att det var någon fara men tyckte ändå att vi skulle komma upp på en koll för att vara säkra.
Peter kom och hämtade mig och vi for upp till sjukhuset.
Vi fick ett förlossningsrum och jag fick lägga mig i en säng, fick ett bälte över magen som kollade Ralphs hjärtljud. En barnmorska tog blodtryck på mig som var väldigt högt första gången...men ganska förståeligt då jag är livrädd för sjukhuset och förlossningen..det var något bättre lite senare när jag fick ta det igen.
Jag fick göra ett kissprov och en gynundersökning, inte så trevligt att göra en gynundersökning när man inte är förberedd....Orakade ben, långa tånaglar osv....jag har varit lite slarvig nu senaste veckan med sånt då jag knappt kan böja mig för att knyta skorna. Dessutom gjorde undersökningen SKITONT och jag kände igen läkaren från gymnasiet..en kille som är 1 år yngre än mig. Tårarna rann på mig och jag kände mig jätteutlämnad. Knäckte nog några ben i barnmorskan hand..Ett plus med det här besöket var att det känns jätteskönt att få se hur det ser ut i ett förlossningsrum och att all personal vi hann träffa var jättemysiga.
Men det allra bästa såklart var att allt var bra med Ralph och det var inte dags för någon förlossning än på ett tag som det såg ut.
Tack Peter för att du är så lugn, älskar dig! Sniff sniff luktar som det ska;-)


5 kommentarer:

 1. Barnmorskan skulle gjort som jag och hållit i armen inte handen =)
  Efter att allt var friskförklarat så var det bara bra med ett extra studiebesök.

  Sedan att en läkare grundar en del av sin undersökning på hur hans instrument luktar var bara för mycket! Tror jag har bitmärken i läppen efter det, haha =)

  Å jag älskar dig!

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att allt var som det skulle och att lilla Ralph inte ville titta ut än:) Måste träffas nåt sen när din lilla kommit ut:)Dom luktar mycket på förlossningen kan jag meddela, det gjorde de även när jag var där;)

  SvaraRadera
 3. Mmm några veckor till får gärna han/hon stanna kvar i magen:-) Ja det skulle vara jätteroligt att ses, tänk va stor din lilltjej kommer att se ut då jämfört med min lilla skrutt:-) Jättefina bilder ni tagit på henne som du har på bloggen:-)
  Tur att vi alla är olika, skulle inte vilja vara en av läkarna som står och sniffar och luktar;-) Skönt att höra att jag inte är den enda som råkat ut för det:-)

  SvaraRadera
 4. haha! sniff sniff känner jag igen ;D jag var ju upp för feber o mjölkstockning när kajsa va en, två veckor. Då undersökte de mig ordentligt ! Klämmde o kännde på tuttarna och Gynundersökning, Du kan ju gissa om jag kände mig ofräch!! Febrig o svettig me avslag o äcklig :/ så dina oklippta tånaglar lär de nog inte ens lagt märke till ;) De lär ju ha varit med om värre saker, tro du inte?
  o du, mina ben va inte heller rakade ;)

  puss på dej så ska du se att allt kommer gå såå bra för både er o raffe :)

  hur länge jobbar du? date snart ??

  SvaraRadera
 5. Hahah ja inte trodde jag att dom höll på att sniffade på förlossningen:-) Skönt att höra att dom gör det på alla.
  Förstår att du inte heller tyckte att det var speciellt roligt, varken du eller jag är nog någon av dom som är det värsta de har sett:-)
  Ja allt kommer nog att gå bra, längtar såå mycket nu:-)

  Jag går på garantilön nu så jag jobbar bara om dom ringer in mig på morgonen..plingar så kan jag förklara bättre:-) En date soon ska nog gå väldigt bra:-)

  Kraam

  SvaraRadera